Menu

Sałatka z szynką Szwarcwaldzką, serem fata, grzankami i sałata lodową



























Sałatkę najlepiej zjeść na świeżo, ponieważ kiedy już trochę postoi grzanki robią się miękkie, nie smakuje już tak dobrze jak na początku :) Przepis na jedną średnia miskę dla około 5-6 osób lub na 
5-6 porcji w małych miseczkach.

Potrzebne składniki :

- 1 główka sałaty lodowej
- 1 opakowanie sera feta
- 1 opakowanie szynki Szwarcwaldzkiej
- 4-6 kromek chleba
- 1 opakowanie sosu koperkowo - ziołowego Knorr
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki wody
  • Sałatę umyć i porwać lub pokroić w drobne kawałki.
  • Ser feta, szynkę i kromki chleba pokroić w kostkę. Szynkę i chleb podsmażyć na patelni na średnim ogniu. 
  • Sos koperkowo - ziołowy rozrobić w 3 łyżkach oleju i 3 łyżkach wody. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Układać warstwowo : 
- sałata
- grzanki 
- ser feta
- szynka Szwarcwaldzka
  • Na koniec wszystkie składniki polewamy sosem komerkowo - ziołowym.

SMACZNEGO !!! życzy Majka. 



Brak komentarzy

Prześlij komentarz