Menu

Chrupiące gofry







Potrzebne składniki :

- 400 gram mąki
- 600 ml mleka
- 2 jajka 
- 2 łyżki cukru
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

Białka ubić na sztywną pianę, a pozostałe składniki zmiksować w osobnej misce. Do ubitej masy przełożyć pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Rozgrzać gofrownicę, a gofry smażyć około 3 minut każdego. Z podanego przepisu wychodzi około 12 gofrów.

Gofry wyjdą chrupiące kiedy przypieczemy je trochę mocniej i wyłożymy na kratkę, wyłożone bezpośrednio na talerz i krótko pieczone są gumowate :) 

SMACZNEGO !!! życzy Majka.


1 komentarz

  1. Świetny post! ;))

    Pozdrawiam

    _______________

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń