Menu

Faszerowane jajka

Co prawda święta Wielkiejnocy już minęły, ale mam nadzieję, że przepis przyda się na następne święta :)







Potrzebne składniki :

- 10 jajek
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 4 plastry szynki gotowanej lub innej
- 4 duże łyżki majonezu Winiary 
- sól
- pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i każde dzielimy na dwie równe połówki. Z każdej połówki jajka wyciągamy połówkę żółtka i przekładamy do osobnej miski. Wszystkie żółtka dusimy widelcem. Rzodkiewkę, szczypiorek i szynkę drobno kroimy i wrzucamy do poduszonych żółtek, dodajemy 4 łyżki majonezu oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, próbujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy.
Przygotowane połówki białek nadziewamy zrobioną pastą jajeczną. 

SMACZNEGO !!! życzy Majka.




Brak komentarzy

Prześlij komentarz